Jämför snabblån och långivare

snabblån

Snabblån, SMS-lån, mikrolån, telefonlån, internetlån och korttidskrediter är egentligen olika namn för i stort sett samma produkt. Det som är gemensamt för dessa är att de oftast är på relativt små belopp, men det finns även för större belopp. Dessa lån beviljas och betalas ut snabbt och de ska även oftast betalas tillbaka inom 30 dagar. Man jämför snabblån på nätet.

Det är inte alls svårt att hitta ett billigt snabblån online idag. Trots detta så finns det hundratals svenskar som tecknar dyra snabblån varje dag. Sedan 1 juli 2014 måste alla företag som lånar ut pengar till konsumenter ha tillstånd från Finansinspektionen. De måste även visa att de bedriver en sund verksamhet och det finns krav på information och dokumentation. Den som marknadsför lån är också skyldig att informera om kostnader för lånet, så som räntekostnader, kreditränta, effektiv ränta och andra avgifter. En låntagare ska ha helt klart för sig hur mycket lånet kommer att kosta.

Det finns en lång rad långivare som du hittar på nätet och det finns idag även en mängd sidor som jämför dessa långivare åt dig. Detta är en mycket bra service eftersom det kan spela en otroligt stor roll för din ekonomi. Se till att du inte tar första bästa lån som du beviljas, utan jämför långivarna mot varandra. På så sätt får du även en överblick på vad som är bra och dåligt med olika typer av lån och olika långivare.

När man jämför olika snabblån och olika långivare på en sida så får man ofta möjlighet att sortera och filtrera. Man kan till exempel fylla i om man vill låna men har en betalningsanmärkning, om man vill låna utan UC, om det är viktigt att man får en helgutbetalning, om man är under 20 år, om man vill ha kreditkonto eller direktutbetalning. Alla dessa filter har att göra med vilken typ av lån du kan söka.

Det kan vara bra att känna till att det faktiskt finns kreditbolag som erbjuder räntefria snabblån första gången du lånar. Detta betyder att du inte behöver betala någon ränta för lånet. Detta måste ändå vara det mest förmånliga sättet att kunna låna pengar snabbt, billigt och enkelt. Som alltid bör du dock vara noga med att läsa igenom villkoren eftersom det kan finnas regler om tillkommande räntor eller avgifter om du inte betalar tillbaka pengarna inom en viss tid. Bli dock inte helt förskräckt om den effektiva räntan går upp på flera hundra eller flera tusen procent. Anledningen till att räntan blir så hög är att återbetalningstiden är så kort. Det många låntagare sätter ut är den effektiva räntan på ett helt år.

Det är ofta väldigt lätt och smidigt att ta ett snabblån om man snabbt behöver låna en mindre summa pengar. Syftet med ett snabblån är att du ska ha möjlighet att snabbt kunna få en summa pengar direkt in på ditt konto vid det tillfälle när du behöver det. Du får dock tänka dig för så att du säkert kan betala tillbaka dit snabblån vid utsatt tid annars kan det bli en riktigt dyr historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *