Badrumsinspiration för små utrymmen

badrumsinredning

Det är långt ifrån alla som har tillgång till ett stort, lyxigt badrum. Men misströsta icke – det finns mängder med inspiration och möjligheter för det lilla badrummet!

Belysning och materialval

Ljusa ytor gör att ett rum upplevs större, särskilt om det inreds med raka linjer och stilrena material. Ljusa träslag, marmor och läder ger en ombonad och lyxig känsla, även i ett litet utrymme.

I många badrum hänger äldre armaturer och glödlampor. Börja med att se över belysningen och byt ut armaturer och ersätt gamla lampor med LED-belysning. Det är mer miljövänligt och ger bättre ljus. Kika också på fiffiga lösningar med hängande lampor samt belysning för speglar, lådor, skåp etc. Genom att experimentera med direkt och indirekt belysning kan du skapa en illusion av rymd och dagsljus.

Till duschutrymmet väljer du med fördel en duschkabin med vikdörrar i klarglas https://www.dansani.se/inspiration, snarare än frostat eller tonat glas. Det är ett enkelt sätt att göra duschen nästintill osynlig. Har du ingen kabin rekommenderas duschdraperier av god kvalitet, som tål att tvättas ofta.

Förvaring

För dina lådor finns det praktiska avdelare, alternativt små ”minibackar” med insats för borste, hårprodukter, smink etc. Med bättre struktur blir det lättare att hitta och hålla rent. Använd också snygga korgar för tvätten, toarullarna m.m.

Numera finns det badrumsmöbler som är både praktiska, smarta och snygga; vägghängda produkter, handfat i olika färger och former, belysta badrumsskåp, tvättställ med utdragbara lådor och mycket mer. När det gäller små handfat är det viktigt att de inte är för grunda – vattnet ska inte hamna på golvet.

Dusch och badkar

Bästa sättet är att nyttja vägghöjd och hörn. Det finns smarta hörnhyllor som rymmer en hel del förvaring, och det går bra att borra i såväl kakel som våtrumstapet. Läs bara på vad som gäller för våtrumsutrymmen först. Står det redan ett traditionellt badkar i ditt badrum, kan du använda en badkarshylla för hudvårdsprodukter etc.

Har du möjlighet att byta ut badkaret mot ett mindre, finns det jättefina sittbadkar som är mycket praktiska. Häng upp hyllor och handdukshängare, eller bygg in förvaringen i väggen om du gör om badrummet från scratch.

Toaletten

Toalettstolen kan vara den tråkigaste möbeln som finns. Men det finns snygga och smarta wc-stolar som hängs på väggen. Utnyttja utrymmet runt wc-stolen genom att sätta upp hyllor, krokar eller varför inte en fin trästege som du kan hänga handdukar, hårtork, smycken, tidningar och annat på.

Det går alltså att kombinera funktion med design, på ett både praktiskt och inspirerande sätt. Fortsätt nu hämta inspiration, tips och idéer från inredningsbloggar, tv-program och inredningsmagasin med inriktning på just badrumsinredning.

Lycka till med din badrumsinredning!

Posted in Hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *